Fermentavimo patirtis – Laukinių skonių virsmas

Pavasaris, Ruduo, Vasara
Žemaitija

Prieinama

Summer, Autumn, April-May

Kalbos

LT, RU

Aprašymas

Gamta slepia skonius, kuriuos išlaisvinti gali tik laikas, rūpestis ir švelnus prisilietimas. Fermentavimas – tai sena kaip žemė praktika, padedanti augalams atsiskleisti naujomis natomis: giliau, sodriau, kvapniau.

Šioje patirtyje pažinsime fermentacijos pasaulį plačiau – sužinosime, kaip gali keistis ne tik žolelės, bet ir vaisiai, uogos ar net medžių lapai. Išgirsime, kaip senieji būdai virsta šiuolaikinėmis sveikatai palankiomis praktikomis, o natūralūs gamtos turtai – išskirtinio skonio gėrimais ir maisto produktais.

Praktinėje dalyje patys fermentuosime pasirinktas žoleles ir kursime savo laukines arbatas – su gamtos kvapu, metų laikų nuotaika ir asmeniniu prisilietimu. Mokysimės subtilaus proceso niuansų, kurie padeda išgauti geriausią skonį, kvapą ir naudą.

Tai lėta, švelni patirtis, kviečianti ne tik mokytis, bet ir sulėtėti – išgirsti, užuosti ir pajusti, kaip augalai kalba per skonį.

Galerija

Norite šios patirties?

Submit Inquiry

Jūsų gidai

Marius Krikščiūnas

Marius Krikščiūnas

Related Experiences

Žygis su gamtininku – kaip skaityti mišką

Tai lėtas pažintinis žygis per miškus, pievas ir gamtos takus, lydint gamtininko, kuris padės pamatyti daugiau nei peizažą. Žengsite takais, kurių daugelis nepastebi – ieškosite gyvūnų pėdsakų, išmoksite atpažinti augalus ir sužinosite, kaip miškas palieka savo ženklus: lapuose, žievėje, tylos pauzėse. Kiekvienas sustojimas taps proga pažinti gyvąją gamtą iš arčiau: kas paliko šiuos pėdsakus? Kodėl […]

LT, RU

Gintaro žvejyba – prisilietimas prie jūros paslapčių

Gaudykite gintarą ir pasinerkite į senąsias pajūrio tradicijas, kur gamta ir istorija susilieja

LT