Gamta slepia skonius, kuriuos išlaisvinti gali tik laikas, rūpestis ir švelnus prisilietimas. Fermentavimas – tai sena kaip žemė praktika, padedanti augalams atsiskleisti naujomis natomis: giliau, sodriau, kvapniau.
Šioje patirtyje pažinsime fermentacijos pasaulį plačiau – sužinosime, kaip gali keistis ne tik žolelės, bet ir vaisiai, uogos ar net medžių lapai. Išgirsime, kaip senieji būdai virsta šiuolaikinėmis sveikatai palankiomis praktikomis, o natūralūs gamtos turtai – išskirtinio skonio gėrimais ir maisto produktais.
Praktinėje dalyje patys fermentuosime pasirinktas žoleles ir kursime savo laukines arbatas – su gamtos kvapu, metų laikų nuotaika ir asmeniniu prisilietimu. Mokysimės subtilaus proceso niuansų, kurie padeda išgauti geriausią skonį, kvapą ir naudą.
Tai lėta, švelni patirtis, kviečianti ne tik mokytis, bet ir sulėtėti – išgirsti, užuosti ir pajusti, kaip augalai kalba per skonį.